Zpěvák z No Name se postavil Klusovi: Politika na hudební scénu nepatří!

Skupina No Name a Karel Gott natočili společnou píseň (foto: Ondřej Pýcha) 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. srpna 2018 16:47

Když zpěvák Tomáš Klus ohlásil bojkot médií premiéra Andreje Babiše, několik, hudebníků jej přímo podpořilo. Řada dalších mlčela. A teď se ozval i jeden známý zpěvák, který s Klusovými aktivitami nesouhlasí!

Frotman slovenské skupiny No Name Igor Timko dal jasně najevo, že se Klusovým příkladem řídit nehodlá. „Každý může některé věci omezit – kupovat oblečení, které nezpůsobuje cizí újmy, kupovat sklo místo plastů...,“ vysvětlil pro Expres.cz.

„Já určitě nebudu řešit kolegy z branže, ale kdyby každý řešil, kdo postavil cestu, kdo je majitel nemocnice a tak dále, tak bychom po D1 nejezdili, ani do nemocnice nechodili, ani vodu nepili," nepřímo se pustil do Kluse a dalších umělců.

Timko také zdůrazňuje, že v dnešní době není bez poskvrny nikdo – a tak bychom měli být tolerantní. „Respektuji, že každý má nějaký politický názor, jako já, ale vyžaduji za to, aby on respektoval můj. To je princip vzájemnosti,“ uvedl slovenský umělec, podle kterého politika na hudební scénu nepatří.

Zdůrazňuje, že dnes je si každý může svobodně hlásat, co chce. „Naši předkové Masaryk a Štefánik právě za to bojovali před sto lety, aby byl stát a měli jsme svobodu slova. Ať si tedy každý říká, co chce, stejně se v tom konání musí rozhodnout sám,“ má jasno Igor Timko.

On i No Name se tak prý vyhýbají jakýmkoliv komentářům k aktuální politické situaci a nepodporují žádnou stranu. „Straníme se přímé propagaci jakékoliv politické strany. Dostali jsme nespočet nabídek nejen propagovat, ale aktivně se podílet,“dodal s tím, že to jeho skupina vždy odmítla. „Jsme umělci, a tak děláme, co nám jde nejlépe, zpíváme,“ doplnil Igor.

Témata: Skupina No Name No Name Tomáš Klus