Tomáš Klus nechce být zticha! Babišovi a Zemanovi složil novou písničku!

Klusovi na dovolené 2018 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. srpna 2018 9:34

Písničkář Tomáš Klus už v minulosti napsal několik písní reagujících na politiku a politickou situaci u nás. Nedávno navíc rozpoutal divokou debatu, když ohlásil bojkot médií a forem Andreje Babiše. Kritici mu vzkazovali, aby raději hrál a zpíval a o politice nemluvil – a Klus je vyslyšel. Alespoň částečně.

Klus ohlásil, že nebude poskytovat rozhovory médiím patřícím Andreji Babišovi. Zároveň už nebude hrát na akcích, které sponzorují firmy, které Babišovi patří. Svým prohlášením a gestem ovlivnil i další umělce, kteří se k němu postupně přidali.

„Věřím v Pravdu a Lásku. Pravda vysvětluje prostor, kde (člověk) seLže. Láska pomáhá odpouštět lhářům. Zde je píseň, kterážto vznikla na mnohá doporučení, bych se držel svého kopyta,“ vysvětluje Klus, který se v poslední době ostře vyjadřoval k politice. Od některých pak sklidil kritiku, na sociálních sítích mu lidé psali, aby se raději věnoval hudbě a „nekecal“ do politiky.

A tak o dění v Česku napsal píseň. „Z Hradu je Zámek od Kafky a lidi do front láká. Vše je jen otázkou poptávky, shrnuje ruská klaka. Léta tu ta věta zněla: Nedá se nic dělat. Léta získávala na síle,“ pěje s odkazem na prezidenta Miloše Zemana a dění na Pražském hradě. 

„Tak ačkoli je pravda v nouzi, málokdo se tomu vzpouzí. Zvykáme si měnit košile, tak je z krásné země slyšet nářek - to jak je proti sobě štvaný lid. Pravda je tu žezlem v rukou lháře, on jediný jí tady může mít,“ pokračuje Klus.

V dalších slokách pak naráží i na premiéra Andreje Babiše a jeho média. „Tamtamy jsou dávno tatam, má je ten muž s poli zlata. Máme firmu říkáme jí Stát. Zaměstnanci volaj trefa, máme flek a prima Šéfa. Za svým Šéfem s flekem budem stát,“ zpívá se v písni Song zveřejněný například na Instagramu Klus doplnil hastagy #neverimzesenedanicdelat #mluvmespolu #pravdavitezi.

Celý text písně Tomáše Kluse: 

Z Hradu je Zámek od KafkyA lidi do front lákáVše je jen otázkou poptávkyShrnuje ruská klaka

Léta tu ta věta znělaNedá se nic dělatLéta získávala na síle

Tak ačkoli je pravda v nouziMálokdo se tomu vzpouzíZvykáme si měnit košile Tak je z krásné země slyšet nářekTo jak je proti sobě štvaný lidPravda je tu žezlem v rukou lhářeOn jediný jí tady může mít

Tamtamy jsou dávno tatamMá je ten muž s poli zlataMáme firmu říkáme jí Stát

Zaměstnanci volaj TrefaMáme flek a prima ŠéfaZa svým Šéfem s flekem budem stát

Tak je z krásné země slyšet nářekZas je proti sobě štvaný lidPravda je tu žezlem v rukou lhářeOn jediný jí tady může mít

Nevěřím že nezvítězíPravda ve všech příbězíchNevěřím že necháme to tak

V žaludcích nám ta lež ležíAž rozleží se vše poběžíMáme zaděláno na zázrak

To když si každý vezme svoje žezloA bude s ním stát pevně za sebouPak se zlou se POTÁŽE zloTo všechno spolu lidé dovedou

Zas bude malý národ plný velkých lidíŽádný bude prostě už je lípOdpusťte tu smělost - slepý kdo nevidí Že je Pravda doma v zemi líp

Témata: Tomáš Klus Andrej Babiš Miloš Zeman