Vážně nemocný Václav Postránecký: Promluvil o své nemoci a slibu, který musel dát rodině!

Václav Postránecký 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. srpna 2018 11:45

Ani obrovské zdravotní problémy nedokázaly zastavit herce Václava Postráneckého (74). Ten se kvůli zákeřné nemoci podrobil operaci v dutině břišní a podstupuje náročnou léčbu. Přesto přijal roli v novém seriálu TV Prima Krejzovi!

Postránecký o svých problémech informoval v oficiálním prohlášení, od té doby se ale ke svému stavu příliš nevyjadřoval. „Současnou situaci beru jako novou výzvu a příležitost. Nechci se skrývat ani stranit veřejného zájmu, ale věřím, že pochopíte, že nové síly chci nabírat zejména v soukromí a se svými nejbližšími. V některých situacích jsou další slova zbytečná a rozebírání detailů nežádoucí,“ uvedl na začátku června. 

To se teď změnilo! Postránecký prozradil detaily o léčbě a o tom, jak se mu daří. „Všechno zatím naštěstí probíhá, jak má,“ říká. Přesto ale dodal, že svou léčbu dál považuje za velmi intimní záležitost. „Takže prosím v jejím průběhu o respekt. Je to hluboce soukromá a přísně individuální věc každého, koho se to týká,“ myslí si Postránecký.

Je prý ale vděčný za to, že mu jeho fanoušci drží palce. „I ta nejmenší energie účasti je pro mne nad všechny léky. Proto se také všem těm, kdo podporují mé šance, snažím odměnit. Tím, co pro ně ještě stačím udělat,“ vysvětluje, proč se vrátil do práce. 

Dál točí pořad Receptář prima nápadů. Navíc ještě přijal hlavní roli v seriálu Krejzovi, který bude Prima vysílat od podzimu. Televize jej prý ubezpečila, že bude mít takové podmínky, které budou respektovat případnou změnu jeho zdravotního stavu.

Není to prý tak, že by mu práce ubírala tolik potřebné síly. „Natáčení mne naopak nabíjí energií. Potom přijedu domů a nabírám další nové síly v soukromí a se svými nejbližšími,“ popisuje herec. Jeho manželka Helena už ale tak nadšená není.  „Musel jsem rodině slíbit, že už nic nového do konce roku nepřiberu,“ prozradil Postránecký.

Témata: Václav Postránecký