Milan Lasica o náhlé smrti svého kolegy: Bylo to pro něj vysvobození, dlouho trpěl!

Lasica, Milan

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. srpna 2018 10:46

Herec Stano Dančiak (†75) se v posledních letech svého života hodně trápil. Slovenský umělec, kterého zdravotní problémy nejprve připravily o zrak a nakonec jej upoutaly na kolečkové křeslo, zemřel tento týden. A podle jeho kolegů pro něj smrt zřejmě byla vysvobozením!

Herectví bylo pro Dančiaka, který ztvárnil desítky divadelních, televizních i filmových rolí, doslova vše. Není proto divu, že se zdravotní problémy, kvůli kterým už se milované profesi nemohl věnovat, podepsaly na jeho psychice.

Podle jeho kolegů tak mohla být smrt jeho vysvobozením. „Je to smutné, ale na druhou stranu je to konec dlouholetého utrpení, protože on na tom byl velmi špatně už několik let. Jeho rodina, a zejména jeho manželka byli velcí hrdinové,“ prozradil slovenskému webu Nový čas slovenský herec Milan Lasica.

Dančiak zemřel v noci na neděli 5. srpna v bratislavské nemocnici. Čeští diváci ho mohli vidět například v komedii Juraja Jakubiska Lepší je být bohatý a zdravý než chudý a nemocný, ve snímku Svědek umírajícího času a řadě dalších zejména televizních filmů. 

Témata: Stano Dančiak Milan Lasica