Putin je ubožák?! Hrušínský vybuchl kvůli Pussy Riot!

Jan Hrušínský

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. srpna 2018 12:35

Herec a principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský se dopálil nad videem, na němž ruská policie zatýká členy skupiny Pussy Riot, kteří byli opět zadrženi, když odcházeli z vězení. Svou kritiku namířil především na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Členové ruské protestní skupiny Pussy Riot byli v pondělí opět zadrženi, když odcházeli z vězení. Policie skupinu obvinila z organizování nepovoleného shromáždění.

Tři ženy a jednoho muže moskevský soud v polovině července poslal na 15 dní do vězení za to, že narušili průběh finále světového fotbalového šampionátu v Moskvě. Čtveřici podle Echa Moskvy hrozí vysoká pokuta nebo další vězení po dobu deseti dnů.

Zprávy si všiml i herec Jan Hrušínský. Toho znepokojil způsob, jakým se vše událo. „Tak se podívejte, jaký je ten Putin ubožák. Straší svět zbraněmi hromadného ničení, každou chvíli přepadne a okupuje nějaké sousedy, sestřeluje civilní letadla a ukazuje světu svaly - a přitom se třese strachy před čtyřma holkama, na který posílá komanda po zuby ozbrojených policajtů,“ komentoval video zveřejněné magazínem Time, který opětovné zadržení aktivistů natočil

Témata: jan hrušínský ml.