Kolaps! Dagmar Havlová musela zachraňovat známého herce!

Havlová, Dagmar 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. července 2018 11:17

Rodina a kolegové se ve čtvrtek naposledy rozloučili s režisérem Petrem Weiglem (†79). Nechyběli ani Dagmar Havlová (65) či Stanislav Zindulka (86)! Právě on na pohřbu málem zkolaboval!

Havlová se ke smrti Weigla vyjádřila mimo jiné na sociálních sítích. „Odešel za svou milovanou maminkou a sestrou můj a Vaškův blízký přítel, umělec a noblesní člověk, režisér Petr Weigl,“ napsala herečka a bývalá první dáma.

Nechyběla ani na pohřbu, na který přišli také herci Lukáš Vaculík, Emília Vašárová, Milan Kňažko, Stanislav Zindulka, režiséři Karel Smyczek a Zdeněk Troška, či tanečník Vlastimil Harapes.

Počasí bylo v den posledního rozloučení velmi horké a herci Stanislavu Zindulkovi (86) se udělalo špatně. Zachraňovat ho musela právě Havlová!

Nejprve mu pomohla do schodů, ve smuteční síni ho pak ovívala vějířem. „Bylo tam strašný vedro, tak mě ovívala,“ přiznal pro deník Aha! Zindulka.

I přes smutnou událost měl prý radost, že se s Havlovou opět sešel. „Po delší době jsme se viděli osobně, ale zase jsme si teď docela hodně volali. Známe se dlouho, učil jsem ji, je to moje absolventka,“ dodal.

Režisér Petr Weigl zemřel 14. července ve věku 79 let. Působil v divadle, ve filmu, televizi, ale byl také třeba prvním dramaturgem Baletu Národního divadla.

Známý je především svými nekonvenčními filmovými zpracováními hudebních a operních děl s bohatou obrazovou stránkou a velkou mírou stylizace. České publikum asi nejvíce zná jeho Radúze a Mahulenu z roku 1970.

Témata: Dagmar Havlová Stanislav Zindulka Petr Weigl