Synové Formana (†86) otevřeně promluvili: Co jim milovaný táta řekl při posledním setkání?

Miloš Forman, autor: Petr Novák 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. července 2018 12:35 | Aktualizováno: 26. července 2018 0:25

Oscarový režisér Miloš Forman zemřel v USA 13. dubna po krátké nemoci ve věku 86 let. Jeho synové – dvojčata Petr a Matěj, které měl filmař s druhou manželkou Věrou Křesadlovou (74), teď prozradili, jak se se svým otcem rozloučili!

Synové legendárního režiséra popsali, jak probíhala poslední setkání s jejich otcem. „Při posledních návštěvách jsme už asi všichni mysleli na to, co bude příště – tátovi bylo osmdesát šest let, a to vás napadne, jestli se ještě potkáte,“ prozradil pro magazín Reportér Petr Forman.

„Z naší strany to asi bylo cítit, protože my s bráchou máme obecně sklon ke dlouhému, a v tomhle případě možná až obřadnému loučení, ale táta byl v tomhle jinej,“ přiznal.

A i když se se svými blízkými Miloš Forman před smrtí rozloučil, neměl žádné sáhodlouhý projev. „Rozloučil se sice srdečně, ale velmi stručně. Nazdar. Život jde dál…“ vysvětloval Petr. Podle Matěje se otec vždycky bránil sentimentu a nechtěl být patetický.

Oba podle svých slov tatínka milovali a do Spojených státu za ním pravidelně jezdili. „My spolu uměli strávit spoustu času, aniž bychom si nějak zvlášť povídali. Stačilo rozdat karty, licitovat, jinak mlčet, a najednou nám spolu bylo dobře,“ zavzpomínal Matěj s tím, že naposledy si spolu zahráli asi před rokem.

„V takových chvílích jsem nepochyboval o tom, že nás má táta rád, ani o tom, jak moc mám rád svýho tátu,“ dodal Formanův syn.

Témata: Miloš Forman