Jiří Kajínek má nový džob? Tomu se ani nechce věřit!

Jiří Kajínek při rozhovoru pro stars24.cz 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. července 2018 20:21

V České republice existuje řada firem, které se zabývají mimosoudním vymáháním pohledávek. Jedna na sebe teď ale výrazně upozornila. Její web totiž doprovází tvář i hlas Jiřího Kajínka odsouzeného za vraždu a po letech vězení propuštěného na základě milosti prezidenta Miloše Zemana.

„Dlužníka s vašimi penězi utéct nenecháme. O útěcích totiž víme úplně vše,“ hřímá Jiří Kajínek hned na úvodní stránce.

Firma o sobě uvádí, že se stará o vymáhání pohledávek věřitelů od dlužníků bez nutnosti absolvovat soudní řízení. „Používáme osvědčené metody řídící se platnou legislativou České republiky. Věřiteli mohou být jak fyzické, tak právnické osoby, které preferují uhrazení svých pohledávek bez delší časové prodlevy a bez nutnosti výkonu administrativních a finančně nákladných činností souvisejících při absolvování soudního řízení v České republice,“ dodává firma.

Tato zpráva neunikla řade „Marketingové využití vraha Kajínka na zastrašování lidí při vymáhání pochybných pohledávek,“ komentoval Kajínkovo angažmá advokát Petr Němec.

A není jediný, kdo je tím znechucený. „Jak prezident zlegalizoval byznys se strachem... #kajinek,“ poznamenal investigativní novinář Jaroslav Kmenta.

„Jiří Kajínek, mimosoudní vymáhání cé zet. Kdybyste si náhodou mysleli, že besedy a podpisy do památníčků byl vrchol…“ přisadil si novinář Jan Moláček.

Témata: Jiří Kajínek