Sestra Gabriely Vránové (†78) má pochybnosti: Udělali lékaři vše, aby herečku zachránili?

Gabriela Vránová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. července 2018 10:45 | Aktualizováno: 17. července 2018 19:35

Ani měsíc po smrti herečky Gabriely Vránové (†78) se její sestra Miriam (61) nedokázala smířit s tím, co se stalo! Dokonce přiznala, že přemýšlí o tom, zda lékaři nějak nepochybili, když Gabrielu léčili!

Vránová zemřela 16. června po dlouhé nemoci. Dlouholeté člence Divadla na Vinohradech bylo 78 let. Objevila se v řadě televizních inscenací a filmu, seriálové role měla v Chalupářích nebo Sňatcích z rozumu.

Díky svému specificky zabarvenému hlasu ji posluchači znali z rozhlasových her a pohádek. Neopomenutelná je rovněž její práce v dabingu, za který obdržela Cenu Františka Filipovského.

Původně se mluvilo o tom, že herečka podlehla rakovině, nakonec se ale ukázalo, že jí selhaly ledviny. Tajemník herečky Jiří Zbořil dokonce médiím prozradil, že krátce před smrtí byla v nemocnici právě kvůli vyšetření s ledvinami. 

Její sestra teď naznačuje, že není úplně spokojená s postupem lékařů. „Stále v sobě řeším, zda pro ni lékaři udělali maximum. Věděli, že má potíže s ledvinou, tak jak to, že jí nakonec selhala a ona odešla?“ řekla deníku Aha! Miriam, která žije a pracuje v San Franciscu.

Miriam s Gabrielou mluvila ještě osm hodin před její smrtí. „Zněla dobře, krásně jsme si povídaly. Řekla mi, že se těší, až ji v pondělí pustí domů. A pak ráno zemřela. Stále to nechápu. Moc mě odchod Ellinky bolí,“ dodala Miriam. Dodala však, že kvůli svým pochybnostem nechce podnikat žádné kroky.

Témata: Gabriela Vránová Miriam Vránová