České celebrity jsou v šoku! Truchlí a drží smutek!

Janda, Petr 10

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

16. července 2018 14:30 | Aktualizováno: 16. července 2018 22:46

Sobotní tragédie, při níž pětiletý chlapec zemřel na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem, otřásla nejen veřejností, ale i celebritami!

K tragédii došlo v areálu zábavního centra Šikland v sobotu kolem 15:30. Na místo ihned vyjeli záchranáři a policisté. Letecká záchranná služba dítě resuscitovala, podlehlo ale zraněním na místě.

Řidič vláčku podle dostupných informací zastavil před křižovatkou a dával přednost automobilu jedoucímu zprava. Maminka dvou dětí, která jela ve vláčku, si jeho zastavení asi špatně vyhodnotila, a myslela si, že je čas vystupovat.

Jakmile ale chlapec opustil vláček, vyhlídková souprava se znovu rozjela a chlapec zřejmě dostal strach, že mu maminka i se sourozencem ujede. To měl být osudný okamžik, kdy se dítě dostalo pod kola vagónu.

České hvězdy, které na festivalu vystupovaly, jsou z toho v šoku. "Volala nám to manažerka ještě před příjezdem na místo s tím, že by na koncertě nemělo probíhat žádné juchání. To by ale nikoho ani nenapadlo. Samozřejmě se to podepsalo na atmosféře, všichni jsme cítili tu tíseň. Ale koncert jsme odehráli. V zákulisí se nemluvilo o ničem jiném. Probírali jsme to i s paní záchranářkou, která pomáhala na místě. Je to strašné,“ řekl serveru Extra Petr Janda, lídr skupiny Olympic.

"Jako máma dvou dětí tu tragédii vnímám obzvlášť citlivě. Moc myslím na rodiče toho chlapečka, musí prožívat nejhorší chvíle svého života. My účinkující byli většinou v zákulisí nebo na jevišti a vůbec nic jsme netušili. Areál festivalu je strašně rozlehlý, místo té tragédie se navíc nachází ještě za kopečkem asi kilometr od pódia. Když nám to přišli říct, všechno se změnilo. Měla jsem za úkol oznámit to návštěvníkům. Pak jsme drželi minutu ticha, neudržela jsem se a rozbrečela jsem se,“ uvedla moderátorka Eva Decastelo.

Tragédie ale například zasáhla i známého kuchtíka Láďu Hrušku: "Strašný je celý náš život. Někdy strašně krásný a vzápětí strašně krutý a nemilosrdný. Tohle musí zasáhnout každého, kdo má srdce nebo si něco podobného prožil. Všechna slova jsou pak zbytečná a prázdná. Naši rodinu a mě osud připravil jako malého taky o brášku, proto jsem neudržel slzy a emoce,“ řekl serveru Extra Hruška.

Témata: dětské Děti Ladislav Hruška Petr Janda Eva Decastelo smrt chlapce na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem (14. 7. 2018)