Jitka Molavcová: Byla partnerkou Karla Gotta?!

Jitka Molavcová 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. července 2023 10:50

Jitka Molavcová je česká umělkyně, která se proslavila jako zpěvačka, herečka, moderátorka a multiinstrumentalistka. Narodila se v roce 1942 a její profesionální život se změnil v roce 1970 díky úspěšné účasti v celostátní pěvecké soutěži Talent. Na této soutěži zazpívala píseň "Lásko má" od Hany Hegerové a stala se vítězkou.

V témže roce měla možnost zúčastnit se konkurzu do divadla Semafor, kde si svým talentem získala místo mezi tzv. "girls". Původně zpívala převážně francouzské šansony, ale její hlas a umělecké nadání jí brzy přivedly do povědomí širšího publika. Její jemný dívčí soprán byl čím dál tím více využíván nejen na jevišti, ale také v rozhlase a na nahrávkách Supraphonu.

Hitovými písněmi, které ji proslavily, byly například "Teď hádej", "Hej Tóny", "Nové boty", "Vrať mi moje srdce zpátky" nebo "Náledí". Postupem času se stala hlavní ženskou osobností divadla Semafor, kde excelovala v různých hrách, včetně úspěšných rolí ve hrách "Kytice", "Elektrická puma" a "Smutek bláznivých panen".

Jitka Molavcová se dále uplatnila také v televizi a filmech. Zahrála si například ve filmu "Hvězda padá vzhůru" (1974), kde byla partnerkou slavného Karla Gotta. V 80. letech se věnovala práci pro děti a zazářila v různých televizních pohádkách a pořadech, jako byly "Malý televizní kabaret", "Studio Kamarád" nebo "Kosmická čarodějnice".

Jednou z nezapomenutelných postav, kterou ztvárnila na semaforském jevišti, byla slečna Žofie Melicharová ve hře "Jonáš, dejme tomu v úterý", která měla pro ni rozhodující význam pro její kariéru. Tato role jí vynesla velkou popularitu a stala se jednou z nejoblíbenějších postav divadla Semafor.

V průběhu let se Jitka Molavcová stala úspěšnou moderátorkou, kde spolu s Jiřím Suchým vystupovala na různých akcích a představeních. Svůj hudební talent také předvedla v několika albech, jako například "Já mám ráda komiky" s novými verzemi šlágrů českých a světových komiků.

I v pozdějším věku Jitka Molavcová pokračuje v úspěšné umělecké kariéře, účinkuje v divadle Semafor a věnuje se středověkým tématům. Je také autorkou několika pohádkových knížek a stále svým vystupováním baví a zaujímá publikum v České televizi.

Její umělecké schopnosti, výrazný osobní půvab a komický talent ji učinily výjimečnou a nezaměnitelnou osobností českého uměleckého světa, a její odkaz bude žít dál v srdcích a vzpomínkách fanoušků po celé generace.

Témata: Jitka Molavcová