Alfréd Strejček. Kdo je nový manžel Jitky Molavcové?

Dvojice Rak a Strejček při vystoupení.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. července 2023 11:40

Jako blesk z čistého nebe přišla zpráva, že se herečka a zpěvačka Jitka Molavcová o víkendu vdala za svého dlouholetého partnera Alfréda Strejčka. Kdo je její nový manžel?

Pochází z pražské rodiny, jeho otec byl úředník a matka dělnice. V Kutné Hoře navštěvoval strojní průmyslovku a v sedmnácti letech se začal věnovat zpěvu, uměleckému přednesu a divadlu.

Roku 1964 úspěšně dokončil studium herectví na brněnské JAMU. Během svého vysokoškolského studia hostoval v operetním souboru olomouckého Divadla Oldřicha Stibora, kde působil na místě druhého basu.

Po návratu do Prahy začal svou kariéru v Divadle Jiřího Wolkera a v roce 1968 hrál také v experimentálním divadle Maringotka, a to i ve Státním divadle Brno. Později se stal členem souboru Divadlo za branou, avšak jeho angažmá bylo přerušeno kvůli povinné vojenské službě.

V letech 1971–1988 byl angažován v Divadle E. F. Buriana a zároveň se prosadil jako recitátor v poetické vinárně Viola a v televizním pořadu Chvilky poezie. V Československé televizi moderoval po dobu patnácti let přímé přenosy jazzového cyklu Hudební studio M.

Po obnovení Divadla za branou roku 1989 získal nabídku od režiséra Otomara Krejči a přijal místo v Divadle za branou II. Od té doby se stal nezávislým a hrál jako herec na volné noze.

Roku 2017 postihlo tohoto herce Guilain-Barrého syndrom, virové onemocnění, které vedlo k ochrnutí. Po ročním pobytu v nemocnici začal rehabilitaci v Kladrubech a roku 2020 v sanatoriu Charlotta v Prosečnici.

Témata: Strejček, Alfréd