Gabriela Osvaldová slaví "70": Proslavit ji mělo něco úplně jiného než texty pro Bílou!

Gabriela Osvaldová

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. července 2023 9:19

Ke slavným červencovým oslavencům patří v závěru sedmého kalendářního měsíce Gabriela Osvaldová. Letos jde v jejím případě o opravdu významné jubileum, slaví totiž sedmdesátiny. Věděli jste, že původně ji mělo proslavit něco úplně jiného než písňové texty?

Osvaldová se narodila do rodiny scenáristy a novináře Ivana Osvalda, a tak ani nebylo divné, když se po maturitě vydala na pražskou divadelní fakultu DAMU. Podle vlastních slov ale rychle zjistila, že je tam asi omylem. 

Jako herečka přesto krátce hostovala v Národním divadle, mihla se v legendární komedii Marečku, podejte mi pero a zahrála si v seriálech, například My všichni školou povinní. 

Jak na konci osmdesátých let začala její hvězdná textařská kariéra? V podstatě náhodou. Hned z první písně, což byla Miss Moskva z repertoáru Jiřího Korna, se stal velký hit. Textem ji přitom opatřila z hecu.

Osvaldová utvořila partnerskou i autorskou dvojici s Ondřejem Soukupem. Největší jméno jí následně udělaly texty k hitům mnohonásobné Slavice Lucie Bílé v čele se skladbou Láska je láska. Se Soukupem spolupracují na tvorbě i po rozvodu. 

Témata: Gabriela Osvaldová