Max Verstappen přišel o vítěznou trofej: Druhý Norris mu ji v euforii rozbil

Vítěz Velké ceny Maďarska Max Verstappen

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

24. července 2023 13:18

O víkendu se konala v Maďarsku na okruhu Hungaroring Velký cena Formule 1, kterou již tradičně vyhrál Max Vertsappen na Red Bullu druhý skončil Lando Norris s Mclarenem, který až po závodě Verstappenovi způsobil jednu škodu.

Během oslav na stupních vítězů po skončení závodu došlo k menšímu incidentu. Lando Norris má ve zvyku pro větší efekt bouchnout šampaňským o pódium. Jednou se mu už stalo, že se mu rozbila samotná lahev s šampaňským. Teď se mu podařilo rozbít samotnou vítěznou trofej Maxe Verstappena, který si ji z ceremonie odnášel po dvou kusech. 

VISTA AÉREA de Lando Norris quebrando o troféu do Verstappen kkkkkkkpic.twitter.com/iMgdXIwCjb

— Estagiário da F1 (@EstagiariodaF1) July 23, 2023

Porcelánová trofej pro maďarskou velkou cenu je vyráběna na zakázku šest měsíců před samotným závodem a její hodnota sahá k 40 tisíc eur. Problém je, že okruh neměl náhradní do zásoby pro tyhle případy. 

Tým McLaren se na sociální síti omluvil slovy: "Velmi se omlouváme." Zástupci Red Bullu následně komentovali incident slovy s humorem: "Potřebujeme nějaké lepidlo."

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FORMULA 1® (@f1)

Oba se nad situací usmáli a zavtipkovali. „Max ji umístil až moc blízko k okraji a asi spadla. Není to můj problém. Je to jeho problém," řekl v rozhovoru Norris. 

Témata: Formule 1