Oppenheimerův atomový výbuch rozzářil filmové plátno v pražském IMAX! Kdo dorazil?

Petra Svoboda 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. července 2023 21:50

Na středeční slavnostní premiéře filmu Oppenheimer pražské kino Cinema City IMAX téměř praskalo ve švech. Speciální 70mm formát, který právě tento multiplex nabízí jako jediný v Evropské unii, vzbudil neuvěřitelný zájem, a to nejen u celebrit. Fronta na jedinečný a nezapomenutelný filmový zážitek se tvořila skrze celé horní patro OC Flora. A kdo ze známých tváří si snímek nenechal ujít?

Se svou partnerkou se po dlouhé době ukázal muzikálový herec Bořek Slezáček. S novou partnerkou přišel ruku v ruce nejznámější a největší slovenský influencer Daniel Štrauch alias GoGo, který v minulosti randil s herečkou Annou Kadeřávkovou. Po boku své ženy dorazil na červený koberec herec Miroslav Táborský. Speciální promítání si nenechal ujít ani herec Marek Němec.

Snímek však přilákal i známé a uznávané filmaře. Na premiéru dorazil režisér i Jan Hřebejk s rodinou nebo režisér Peter Bebjak, který se fotil s hereckým kolegou Janem Nedbalem. Svou krásou všechny oslnila Petra Svoboda a společně s ní modelka Veronika Přikrylová alias Veve, loňská účastnice reality show Survivor.

Novým účesem se před fotoaparáty chlubila herečka Radka Pavlovčinová, která se v nedávné době objevila ve videoklipu zpěvačky LP, jenž se proslavila písní Lost on you. Ale ani tamní zpěváci nechyběli na premiéře. Mezi nimi byla například mladá zpěvačka Eliška Mrázová, rapper a zpěvák Renne Dang nebo muzikálový zpěvák Petr Kutheil s partnerkou.

Nejnovější film Christophera Nolana s názvem Oppenheimer je exkluzivně promítán v 70mm IMAX kopii v pouhých 30 kinech po celém světě (25 z nich se nachází v Severní Americe, 3 ve Velké Británii, 1 v Austrálii a poslední v právě Praze). Pražské kino IMAX v Cinema City Flora se tak stává jediným v Evropské unii, které film v tomto formátu nabízí. Celý film byl natočen na speciální IMAX kameru, která patří mezi ty s nejvyšším rozlišením na celém světě. Obraz má tak 10x větší rozlišení než běžný 35mm film. Filmový kotouč, ze kterého je tento tříhodinový snímek promítán, je dlouhý zhruba 17 kilometrů a váží 272 kilogramů.

Film vypráví příběh amerického vědce J. Roberta Oppenheimera, který se během druhé světové války podílel na vývoji atomové bomby. V titulní roli muže, který musí paradoxně riskovat zničení světa, aby ho zachránil se představí Cillian Murphy. Dále hrají: Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Kenneth Branaghm a další.

Cinema City uvádí film Oppenheimer ve speciálním formátu IMAX 70mm, ale i v klasickém 2D nebo oblíbeném VIP Chodov. Vstupenky a více informací naleznete na www.cinemacity.cz nebo v aplikaci Cinema City, která je dostupná v App Storu i na Google Play.

Témata: Bořek Slezáček Petra Svoboda Miroslav Táborský Jan Hřebejk