Dušek se slovy o rakovině narazil i u Holubové či Štíbrové! Je to prý asociální idiot

Eva Holubová 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. července 2023 11:21

Nejen ministr zdravotnictví Vlastimil Válek, ale i mnohé známé osobnosti nemají pochopení pro slova Jaroslava Duška o rakovině. Zasáhnout by ho mohla reakce jeho časté herecké partnerky Evy Holubové, která kamaráda rozhodně nešetřila.

Dušek v rozhovoru pro podcast Čestmír přiznal, že jeho maminka umřela na rakovinu a "byla to její volba". Na onkologická onemocnění podle něj umírají lidé, kteří "nenávidí život" a "nemají rádi sebe". 

"Nemůžu si nevzpomenout na smrt mojí matky, která zemřela na rakovinu," kontroval moderátor Čestmír Strakatý. "Ona chtěla žít," doplnil vzápětí. Herec se ale nedal. "To, že někdo chce žít, že to říká, neznamená, že to chce. Když se díváte na to, jak žije, tak přece vidíte, jestli to chce, nebo nechce," reagoval Dušek.

Například Eva Holubová dala svůj "naprostý nesouhlas" najevo na instagramu, uvedl server idnes.cz. Hodně ji naštvala arogantní forma Duškova vystoupení k citlivému tématu.

"Je z toho cítit arogantní ego, snaha zviditelnit se. Mrzí mě to, není to pouze kolega, dá se říci, že i kamarád," reagovala herečka na dotaz. "Vůbec si neumím představit, co se odehrává v lidech, jež sužuje tato choroba, a v jejich blízkých. Navíc to jsou ničím nepodložené názory. Zavání bagatelizací, až fanatismem," dodala.

K formě se vyjádřila také Nikol Štíbrová. "Jedna věc je, co říká. A pak druhá - jak to říká," spustila podle serveru super.cz. "S takovou jistotou, chladně, arogantně. O svý mámě, o svejch blízkejch, o mámě moderátora. Hotovo, vyřízeno. Nemám pro to žádný diplomatický ospravedlňování. Je to asociální idiot. Sorry," konstatovala.

Už předtím se kromě ministra ozvali například moderátor Honza Musil či hudebník Roman Holý. "Neuvěřitelnej hovadismus a nerespekt ke všem, kteří jsou nemocní. Odporný žvásty," vzkázal kapelník Monkey Business. 

Témata: Jaroslav Dušek Eva Holubová Nikol Leitgeb (Štíbrová)