Dušek pobouřil i celebrity: Pozér bez charakteru, odporný žvásty!

Jaroslav Dušek

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. července 2023 9:59

Velkým tématem posledních dní jsou výroky herce Jaroslava Duška o rakovině, které ostře komentoval i ministr zdravotnictví. A nejenom on! Do hvězdy Pelíšků či Pupenda si pouštějí i známé osobnosti.

Dušek v rozhovoru pro podcast Čestmír přiznal, že jeho maminka umřela na rakovinu a "byla to její volba". Na onkologická onemocnění podle něj umírají lidé, kteří "nenávidí život" a "nemají rádi sebe". 

"Nemůžu si nevzpomenout na smrt mojí matky, která zemřela na rakovinu," kontroval moderátor Čestmír Strakatý. "Ona chtěla žít," doplnil vzápětí. Herec se ale nedal. "To, že někdo chce žít, že to říká, neznamená, že to chce. Když se díváte na to, jak žije, tak přece vidíte, jestli to chce, nebo nechce," reagoval Dušek.

Například Honza Musil přiznal, že chce být slušný, ale reakci si neodpustil. "Použiji ikonické: 'Kdyby hloupost nadnášela, lítáte tu pane Dušku….' ovšem vy ne jako holubička, ale jako absolutní pózer bez charakteru. Toto jste absolutně nedal," uvedl na instagramu.

Naštvání dal jasně najevo také Roman Holý, který následující vzkaz napsal velkými písmeny. "Neuvěřitelnej hovadismus a nerespekt ke všem, kteří jsou nemocní. Odporný žvásty," vzkázal kapelník Monkey Business. 

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek označil Duškovy výroky za "pavědecké a necitlivé nesmysly" či "ezobláboly", proti nimž je třeba se jasně vymezit. "V mých očích se rovnají tomu, co tady plácají různí proruští trollové a dezinformátoři," poznamenal. 

"Prosím vás, rakovina není vědomá sebevražda z vlastního rozhodnutí. Sebevražda je věřit podobným blábolům, odmítat léčbu a ignorovat prevenci," dodal ministr. 

Témata: Jaroslav Dušek Roman Holý Jan Musil