Soukupova další kritika festivalu ve Varech: Tohle asi Bartoška nechtěl!

Jaromír Soukup 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2023 11:50

Letošní 57. ročník MFF Karlovy Vary je historií, ceny byly předány. Ještě v jeho průběhu ale přispěchal s další kritikou muž mnoha profesí Jaromír Soukup. Smysl festivalu podle něj dostává v současnosti na frak.

"Já jsem si říkal, že k těm Varům se moc vyjadřovat nebudu, že tu přehlídku celebrit nechám být," spustil Soukup na instagramovém videu, jako by zapomněl, že už v předchozích dnech kritizoval v souvislosti s filmovou přehlídkou v lázeňském městě Českou televizi a premiéra Petra Fialu. "Přece jenom mi to nedalo," poznamenal.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jaromir Soukup (@jaromir_soukup)

Následně začal líčit, jak by podle něj měla taková akce ideálně vypadat. "Já si myslím, že u těch festivalů by to mělo být opravdu tak, že hlavními hvězdami jsou ti, kteří tam ten film představují. To znamená tvůrci, herci a herečky," vysvětlil. "U nás to tak prostě vůbec není," konstatoval moderátor mnoha pořadů na TV Barrandov, které šéfuje.

"Do těch Varů se jezdí rozcházet se, oznamovat miminka, předvádět se a opíjet se," popsal miliardář, čímž evidentně mířil především na tuzemské celebrity. "To teda nevím, jestli obnovitelé festivalu v čele s Jiřím Bartoškou chtěli, ale je to teda, no..." povzdechl si na závěr. 

Témata: Jaromír Soukup (podnikatel moderátor) Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) Jiří Bartoška