Pochybnosti nad koncem herce Glazara (†65): Jak vlastně zemřel? Lékaři nařídili pitvu!

Václav Glazar 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. července 2018 12:54

Lékaři nařídili pitvu herce Václava Glazara (†65). Přestože to původně vypadlo, že příčinou jeho smrti byla zástava srdce kvůli selhání dýchacího přístroje, vše nakonec mohlo být úplně jinak!

Glazar na tom byl v posledních měsících zdravotně velmi špatně. Kvůli rozdrcenému bedernímu obratli a kyčli už se o sebe nemohl sám starat, a byl proto umístěn do Léčebny dlouhodobě nemocných v Kralupech nad Vltavou.

Když se jeho stav začal před pár dny výrazně zhoršovat, byl převezen do nemocnice v Mělníku, kde ve středu zemřel. „Když jsme byli vyzvednout jeho věci, bylo nám sděleno, že je nařízena pitva, neboť lékaři si nejsou jisti jeho úmrtím a nelíbí se jim stav, v jakém ho převzali," uvedla pro Primu hercova kamarádka Ivana Vobořilová, která se o něj starala.

O tom, že péče ve zmíněné léčebně dlouhodobě nemocných nebyla ideální, mluví podle Primy i hercovi přátelé. I když si pobyt platil, nedostával prý vždy správné dávky léků, neměl bezbariérovou sprchu ani toaletu.

I další Glazarova známá Anna Rysová, která dříve pracovala jako zdravotní sestra, nebyla podle svých slov s fungováním ústavu spokojená. Dokonce prý o poměrech v LDN napsala dopis na ministerstvo zdravotnictví.

„Běžně se u pacientů pitvy neprovádějí, ale v tomto případě, jelikož šlo o známého člověka, byla nařízena pitva," vysvětlil Blesku lékař z mělnické nemocnice. „Zejména proto, aby se předešlo nejasnostem a byla stanovena příčina smrti," dodal.

Glazar se proslavil především díky sérii Kameňák, jejíž první tři díly natočil režisér Zdeněk Troška. V ní ztvárnil roli mafiána převlečeného za jeptišku. Poprvé se Glazar před kamerou objevil v roce 2002 ve snímku Rok ďábla.

Pracoval také v České televizi v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého. Patřil ke spoluzakladatelům kabaretu Srdce a kámen, který kombinoval živý zpěv a tanec s travesti show.

Témata: Václav Glazar