Kritizovaný Marek Eben se měnit nehodlá: Jasný názor na korektní humor!

Marek Eben

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

4. července 2023 10:01

Marek Eben dlouhá léta neodmyslitelně patří k tvářím karlovarského filmového festivalu, jehož letošní ročník je v plném proudu. Stále častěji se ale v posledních letech ozývají kritické hlasy. Jinak tomu nebylo ani letos.

Jak jsme informovali, podle některých lidí byly jeho poznámky při zahájení festivalu nevhodné. Například ironicky vyzval dámy, aby vyrazily i na pánské toalety, protože dnes má každý právo cítit se jako muž. Také vyzdvihl, že v tuzemsku lze popíjet na ulici, zatímco v některých zemích se alkohol musí schovávat do papírových pytlíků.

Podle ČT24 zároveň přivítal zahraniční hosty v České republice, kterou představil jako zemi, která nikdy neusilovala o dobytí jiného státu a ve které se moc nesoudí, protože právníci musí hájit politiky. 

Zpravodajská stanice si Ebena pozvala do pořadu Interview ČT24, kde moderátor a herec hájil svou představu o humoru. "Neumím si představit, že by humor mohl být korektní," konstatoval.

"Myslím, že se věcem smějeme právě proto, že jsou nekorektní. Že je to lehce za hranou, což člověka trochu jakoby vyděsí, a zároveň se směje," vysvětlil.

Eben připomněl, že vtipy se vyprávějí o mužích, ženách nebo policistech. "Kdybyste chtěli být korektní, tak to musí zmizet, přece to uráží celé to etnikum. Byla by to škoda," dodal. 

Témata: Marek Eben