Před sto lety se narodil Vladimír Ráž. Celý život ukrýval velké tajemství!

Vladimír Ráž a Alena Vránová ve filmu Pyšná pricenza

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

2. července 2023 14:55

Vladimír Ráž (†77) je známý především jako hvězda klasických českých pohádek. Do hrobu si s sebou ale vzal jedno velké tajemství, o kterém nikdo nevěděl. Neměl totiž jednoho syna, ale dva!

Se svou první manželkou, herečkou Alexandrou Myškovou, neměl Vladimír jen syna Martin. O pár let později se jim totiž narodil i druhý syn David, ten ale po několika měsících zemřel.

Podle deníku Aha! to bylo v době, kdy začínaly práce na pohádce Pyšná princezna, kde se herec zamiloval do Aleny Vránové. "Měla jsem k dětem hlídání, tak jsem se dost brzy po narození druhého syna vrátila do práce. Večer jsem odešla do divadla. Když jsem se vrátila, David už nedýchal. Později mi řekli, že šlo o náhlé úmrtí kojence,“ uvedla Myšková ve třetím dílu Příběhů domů slavných i zapomenutých.

To, co se stalo v roce 1951, byla pro oba velká rána. Ani jede z nich o tom nedokázal mluvit a oba to od sebe oddálilo. Vladimír šel za Vránovou, ale ani té neřekl o nejhorší tragédií, která se může rodiči stát. Myšková se naopak se synem Martinem přestěhovala do Norska.

S Vránovou měl Vladimír po sedmi letech manželství dceru Markétu, té ale v roce 2014 selhala játra na přemíru alkoholu a zemřela. Další dceru měl s Olgou Hnátkovou, Veronika se ale narodila s handicapem, se kterým se dokázala obdivuhodně vyrovnat.

Témata: Vladimír Ráž