Objeví se Jiří Bartoška na MFF KV? Už je jasno!

Jiří Bartoška na festivalu v Karlových Varech v roce 2019. 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. června 2023 17:26

Prezident Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Jiří Bartoška potvrdil svou účast na letošním ročníku festivalu. Předtím byl hospitalizován v nemocnici kvůli viróze. Podle výkonného ředitele festivalu Kryštofa Muchy by měl šestasedmdesátiletý Bartoška dorazit do Karlových Varů buď dnes, nebo ve čtvrtek, jak uvedl během dnešního setkání s novináři.

Po dlouhých týdnech spekulací bylo konečně rozhodnuto. Jiří Bartoška se nevyhne účasti na nadcházejícím Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary, který začne již za pár dní.

"Čeho se bude prezident Bartoška účastnit, se domluvíme až po jeho příjezdu," upřesnil dnes Mucha. Bartoška tradičně festival zahajuje a předává i hlavní ceny karlovarského festivalu. Slavnostní zahájení se bude konat v pátek odpoledne.

Bartoška se jen pár týdnů před festivalem léčil kvůli viróze kombinované s bakteriální infekcí. Neúčastnil ani předchozích tiskových konferencí festivalu. Podle mluvčí festivalu Uljany Donátové prodělával po viróze rehabilitační pobyt ve Fakultní nemocnici Motol v Praze, na 3. chirurgické klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy u doktora Roberta Lischkeho.

„Prodělal virózu kombinovanou s bakteriální infekcí, potřeboval dlouhodobě antibiotika, a proto byl v nemocnici. Teď má dechovou rehabilitaci,“ nechal se slyšet profesor pro ShowTime.

Jiří Bartoška se v minulosti potýkal s několika zdravotními problémy, které ohrožovaly život. Přesto se však vždy dokázal z toho dostat. Jednou z nejtěžších zkoušek byla jeho bitva s rakovinou mízních uzlin v mezihrudí v roce 2014. Díky pravidelným chemoterapiím a ozařování však dokázal nemoc překonat.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary odstartuje slavnostním večerem v pátek. Pro veřejnost je připravena nadstandardní zahajovací akce, kterou oživí vystoupení skupiny Morcheeba a autorský projekt D.Y.K. představený Viktorem Dykem. Tento koncert se uskuteční ve 21:00 v okolí Vřídelní kolonády. Na závěr festivalu vystoupí u hotelu Thermal s jeho skupinou Indoor Garden Party také australský herec a hudebník Russell Crowe, který je jedním z hlavních hostů tohoto ročníku.

Témata: Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)