Ondřej Kepka: Tatínek Jiří ho opustil! S nemocí statečně bojoval

Ondřej Kepka

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

27. června 2023 11:21

Ondřej Kepka se v závěru června vyrovnává se ztrátou blízkého. Ve věku 85 let zemřel jeho otec Jiří, profesor matematiky. "Tatínek už je v nebi," svěřil se v neděli. A popsal, co odchodu druhého z rodičů předcházelo.

Kepka běžně neplní přední stránky médií. Naposledy se tak stalo loni v létě, kdy se v třiapadesáti letech konečně oženil. Za manželku pojal svou někdejší studentku, která je o celých třiadvacet let mladší. Synovu svatbu ještě tatínek zažil.

"Byl to velký bojovník, poslední léta se doslova rval s plíživou nemocí, která mu ukrajovala osobnost, důstojnost, citlivost, emoce i břitkou racionální úvahu. Ale protože bylo kde brát, trvalo to nemoci dlouho, než zvítězila," uvedl Ondřej po smrti Jiřího. 

Kepku lidé znají už od jeho útlého dětství, ve filmech začínal v šesti letech. Mimo jiné si zahrál v Arabele. Později vystudoval herectví na DAMU a režii na FAMU. Dnes je znám jako prezident Herecké asociace, jímž je od roku 2017. Také moderuje na vlnách Českého rozhlasu pořad Noční Mikrofórum.

Rodina truchlila už téměř přesně před pěti lety. 16. června 2018 totiž odešla Ondřejova maminka, oblíbená herečka Gabriela Vránová, dlouholetá členka vinohradského divadla. 

Témata: Ondřej Kepka úmrtí