Michal David toho má dost: Zneužívají mě, podávám trestní oznámení!

Reprezentační ples prezidenta ČR (1.2.2019): Přítomným zahrál například Michal David 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. června 2023 14:42

Michal David avizoval, že podniká kroky kvůli podvodným reklamám. Činí tak ve spolupráci s prezidentem České lékařské komory Milanem Kubkem, jehož jméno se v nich rovněž objevilo. Co oba muži uvedli ve společném tiskovém prohlášení?

David a Kubek se jeho prostřednictvím distancují od dezinformací šířených v poslední době na sociálních sítích a po internetu.

"Michal David prohlašuje, že není a nikdy nebyl pacientem MUDr. Milana Kubka a nikdy neužíval žádný léčivý preparát či potravinový doplněk, který by mu doporučoval nebo dokonce prodával lékař MUDr. Milan Kubek. Zároveň upozorňuje, že netrpí ani netrpěl žádnou poruchou sluchu, o které se zmiňují tyto nepravdivé inzeráty," píše se v textu. 

Kubek následně potvrdil, že neměl zpěváka v péči. Upozornil také, že jeho odborností je vnitřní a cévní lékařství, nikoliv léčba sluchových poruch. Prezident lékařské komory zdůraznil, že nemá nic společného ani se "zázračným" preparátem. 

"Vzhledem k tomu, že tyto nepravdivé inzeráty mající charakter klamavé reklamy a jsou šířeny neznámými osobami po sociálních sítích a na sociálních sítích zejména na FB patrně za účelem zisku, považujeme toto jednání za nepřípustný zásah do svých práv, a podáváme v této souvislosti trestní oznámení na neznámého pachatele," uvedli oba poškození.

"Cílem tohoto prohlášení je ochrana pacientů před podvodníky, kteří zneužívají naše jména patrně k tomu, aby z nemocných lidí vymámili peníze za velmi pravděpodobně neúčinné a možná i škodlivé a zdraví nebezpečné preparáty, a tímto nemorálním způsobem se na jejich úkor obohatili," dodali David a Kubek.

Co je obsahem reklam?

V první z nich se uvádí, že David téměř ztratil sluch, ale doktor mu ho zachránil pomocí zapomenuté metody. Speciální pilulky mu měly obnovit sluch a také jej "omladit".

V druhé reklamě se píše, že vláda schovává zázračný produkt pro obnovu sluchu, který se neprodává v lékárnách. Znovu nechybí fotografie známého hudebníka.

Témata: Michal David