Nehoda vlaku na Pardubicku: Další srážka osobní soupravy s autem na přejezdu

Na Pardubicku se srazil vlak s osobním autem. (21.6.2023)

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

22. června 2023 11:59

Hned ke dvěma srážkám vlaků s auty na železničních přejezdech došlo ve středu v Česku. Druhý incident, ke kterému došlo na Pardubicku, se naštěstí obešel bez vážnějších zranění. Záchranáři ošetřili pouze řidičku havarovaného osobního auta.

Policie o večerní srážce Fabie s osobním vlakem ve Starých Jesenčanech informovala na twitteru. K nehodě došlo po osmé hodině, provoz na trati mezi Pardubicemi a Chrudimí musel být zastaven.

"Ve Fabii cestovala pouze řidička, kterou si převzala rychlá záchranná služba. Ve vlaku jelo zhruba 40 cestujících, kteří zraněni nebyli," uvedli policisté s tím, že prověřují okolnosti a příčiny nehody. Stala se na přejezdu nechráněném závorami.

U vážnější nehody zasahovaly záchranné složky už odpoledne na Liberecku. Ve Stráži nad Nisou se na přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor srazil osobní vlak s nákladním vozidlem převážejícím bagr.

Zdravotnická záchranná služba ošetřila 21 zraněných cestujících z vlaku, přičemž devět z nich utrpělo středně těžké zranění. Kriminální policie už zahájila úkony trestního řízení pro důvodné podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.

Témata: Nehody vlaků Vlaky Policie ČR