Jiří Bartoška v nemocnici: Do kdy na něj budou čekat pořadatelé festivalu?

Miroslav Donutil, Jiří Bartoška a Pavel Zedníček.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. června 2023 11:15

Každým dalším dnem se přibližuje start letošního ročníku karlovarského filmového festivalu, přičemž účast prezidenta Jiřího Bartošky zůstává kvůli jeho hospitalizaci ohrožena. Kdy má být definitivně jasno?

Jak jsme informovali během minulého týdne, oblíbený herec a prezident filmové přehlídky v lázeňském městě byl hospitalizován v pražské FN Motol. Důvodem je rekonvalescence po prodělané viróze. 

"Budeme čekat do nejzazší meze, což jsou dva dny před začátkem festivalu, abychom začali zvažovat alternativní řešení," prozradil výkonný ředitel akce Kryštof Mucha serveru super.cz.

Není přitom jasné, jaká nemoc Bartošku postihla. O to hůře se odhaduje, zdali se stihne dát dohromady. 

Kdy festival začíná a kdo se na něm objeví? 

Karlovarský filmový festival přitom začíná už příští týden v pátek 30. června. Prvního dne se zúčastní Russell Crowe, který obdrží Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii a vystoupí se svou kapelou Indoor Garden Party na zahajovacím koncertu.

Filmová přehlídka v lázeňském městě potrvá do 8. července a bude hostit i další hvězdy. Do Karlových Varů dorazí skotský herec Ewan McGregor a jeho kolegyně Alicia Vikanderová ze Švédska a Robin Wrightová z USA. 

Témata: Jiří Bartoška