Srdceryvná zpověď Jančaříka, který přišel o obě ledviny!

Michal Jančařík 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. července 2018 14:37

Moderátor Michal Jančařík v úterý oslavil 42. narozeniny. Moc do smíchu mu ale není, před několika dny mu totiž museli lékaři odstranit i druhou ledvinu!

Jančařík v červnu přišel i o druhou ledvinu. Oslavu narozenin ale stihl ještě před tím! „Narozeniny jsem oslavil v červnu, před odjezdem do nemocnice,“ prozradil moderátor televize Nova Blesku.

Lékařský tým v čele s Pavlem Navrátilem mu 19. června odebral v královéhradecké nemocnici i druhou nefunkční ledvinu. „Protože nebylo jasné, jak dlouho se v nemocnici zdržím, slavil jsem s rodinou před zákrokem,“ vysvětlil Jančařík.

Už od narození trpěl Michal polycystickou poruchou ledvin. Orgány se kvůli cystám zvětšily, deformovaly se a selhávaly. Předloni v létě mu jedna ledvina praskla a moderátora zachránila až transplantace. Jenže při té ochrnul na spodní část těla.

Ani první transplantace ale problémy nevyřešila. „Moje druhá velká ledvina číhala v mém těle nadále jako časovaná bomba,“ přiznal Michal. I proto se rozhodl a nechal si vyjmout. Obrátil se přitom právě na Navrátila, který ho už operoval.

„Jsem rád, že žiju. A moc děkuji všem za gratulace a podpůrné vzkazy,“ vzkázal lidem moderátor

Témata: Michal Jančařík