Marek Taclík končí v seriálu ZOO: Postavu potkal osud, kterému Gott unikl jen o vlásek!

Marek Taclík

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

21. června 2023 9:09

K hvězdám oblíbeného televizního seriálu ZOO patřil také Marek Taclík. Ano, minulý čas je správně, protože scénáristé ukončili dějovou linku jeho postavy úspěšného podnikatele Eduarda. Jaký osud ji potkal?

Eduard Novotný v podání Taclíka odjel rybařit do Thajska, které v seriálu zasáhlo ničivé tsunami. Zprvu všichni věří, že je nedostupný z toho důvodu, že na místě katastrofy pomáhá. Nakonec se však vyplní nejhorší možný scénář. 

"Do ustálené rodiny a harmonických vztahů bylo nutné vnést novou dynamiku. Všechny to mrzelo, ale v seriálech to tak je, že někdo musí zemřít," vysvětlil pro web Primy scénárista René Decastelo. 

Taclíkova postava strašlivé vlně neunikla. Na rozdíl od legendárního zpěváka Karla Gotta, který před téměř dvaceti lety byl na Maledivách, když jihovýchodní Asii zasáhla tsunami po zemětřesení.

Mnohonásobný Slavík se tehdy ozval prostřednictvím esemesky, v níž potvrdil, že je v pořádku. Takové štěstí neměl snoubenec topmodelky Petry Němcové. Módní fotograf Simon Atlee při neštěstí zahynul. 

K zemětřesení v Indickém oceánu došlo 26. prosince 2004, společně s následnou vlnou tsunami usmrtilo 220 tisíc lidí ve čtrnácti státech v regionu. 

Témata: Marek Taclík