Jiří Korn prozradil, co čeká fanoušky! Tohle se v Česku prý běžně neděje!

Jiří Korn 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2023 17:48

Jiří Korn patří mezi jedny z nejslavnějších českých zpěváků, a není proto divu po vzoru dalších i on pokusí dobýt O2 arénu. Podle svých slov ale chystá i efekty, které normálně na koncertě nejsou.

"To je projekt, který jsme si vysnili. Už funguju docela dlouhou dobu, takže jsme spojili věci, které jsme kdysi natočili pro televizi nebo pro nějaké příležitosti, a vytvořili jsme z toho takovou vzpomínku," řekl Českému rozhlasu.

Dodal, že v rámci koncertu použije i takové efekty, které normálně na koncertě nejsou a které nikdo nemá. "Je to projekt, kdy jedeme bez kapely, jedeme na základ, ale s obrazovým základem. K tomu deset úžasných tanečníků, kteří to opepří a kteří jsou neskutečně poctiví, pracovití a šikovní. Choreografka, která to celé postavila, je úžasná. Já, ne že bych se tam flákal, to ne..." vysvětlil.

Snažil se navíc vybírat věci, které jsou původní, ale zazní i cizí věci. "Podpora tance s videem a se zvukem... Udělali jsme vlastně projekt pro malé koncertní sály, jako kdybychom to dělali pro O2 arénu," zmínil.

Korn svou hudební kariéru zahájil v šedesátých letech 20. století ve skupině Rebels. V sedmdesátých letech byl dva roky členem Olympicu, kde jako hráč na basovou kytaru také zpíval. Poté zahájil sólovou kariéru.

V osmdesátých letech se do podvědomí diváků zapsal televizním cyklem Možná přijde i kouzelník a v devadesátých letech došlo k proměně Kornovy kariéry. Začal se věnovat uznávanější hudbě a stal se členem vokálního kvarteta 4TET.

Témata: Jiří Korn