Jolana Voldánová: Dlouholetá moderátorka Událostí povede známou charitu!

Jolana Voldánová

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. června 2023 12:02

Bývalá televizní moderátorka Jolana Voldánová je novou ředitelkou Nadace Charty 77, která patří objemem rozdělených příspěvků mezi největší nadace v České republice. Především stojí za sbírkou Konto Bariéry.

Nadace o změně ve vedení informovala na webu. Voldánová nahrazuje na vedoucím místě v organizaci dlouholetou ředitelku Boženu Jirků, která byla zvolena do čela správní rady.

Někdejší dlouholetá tvář České televize uvedla, že pro ni jde o obrovskou čest i výzvu. Jako první úkol si vytyčila zachování kontinuity všech úspěšných nadačních projektů. "Nemám pochyb, že lidé chtějí pomáhat a že jim není lhostejný osud druhých," sdělila.

Nová ředitelka se chce zaměřit na mladší generace, jimž je potřeba představit nové možnosti dárcovství. "I to je jeden z předpokladů pro to, aby projekty, jako je Konto Bariéry, mohly dál úspěšně fungovat," konstatovala.

Čtyřiapadesátiletá Voldánová působila mezi lety 1993 až 2013 po dobu dvou desetiletí ve zpravodajské redakci ČT, přičemž celých osmnáct roků uváděla hlavní zpravodajskou relaci Události. Hned čtyřikrát se umístila na prvním místě v anketě TýTý v kategorii Osobnost TV zpravodajství. V nedávné minulosti zastávala pro Český statistický úřad pozici oficiální mluvčí předloňského sčítání lidu.

Nadaci Charty 77 založil František Janouch na konci roku 1978, cílem tehdy byla podpora signatářů. V roce 1990 se přesunula do tehdejšího Československa, kde patřila k průkopníkům v oblasti charitativní činnosti. Nejznámějším projektem je Konto Bariéry, nejdéle trvající veřejná sbírka v České republice, která pomáhá lidem s handicapem a organizacím, které o ně pečují.

Témata: Jolana Voldánová nadace Charta 77 charita