Regina Řandová není jen filmová či divadelní herečka: Jedna činnost ji zaručeně vyčerpá!

Regina Řandová 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. června 2023 11:33

Regina Řandová je divákům známá nejen z televizních seriálů, kde ztvárňuje nejrůznější postavy, ale také po hlase. Na velmi dobré úrovni se totiž věnuje dabingu. Který z hereckých oborů ji dokáže vyčerpat? Odpověď vás možná překvapí.

Řandová propůjčuje v českém znění hollywoodských filmů svůj hlas například Demi Moore či Angelině Jolie, dokonce díky tomu byla v roce 2015 oceněna Cenou Františka Filipovského. 

"Nejvíc hlasivky trpí, když děláte nějaký animovaný film, protože jste v jiné stylizované poloze. Hodně se tam dýchá, skřehotá a je tam hodně vedlejších zvuků," přiznala herečka před časem v rozhlasovém pořadu Alex a host. "To opravdu odcházím ze studia vyčerpaná," dodala.

Regina Řandová, rozená Zahradníková, se poprvé proslavila ještě před dokončením studií na Pražské konzervatoři. V roce 1983 se objevila jako Jolanka ve filmu Bota jménem Melichar. Kromě herectví a dabingu má za sebou i zkušenost s klasickým baletem, na který chodila jako dítě.

Ačkoliv se rozvedli, stále nosí příjmení bývalého manžela Čestmíra Řandy, který před třemi lety náhle zemřel. Herecká dvojice má společně syna Čestmíra. 

Témata: Regina Řandová