Faltýnek měl svatbu a dorovnal Babiše: V jedné věci jsou si kvit!

Jaroslav Faltýnek /ANO/ 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

19. června 2023 12:44

Jaroslav Faltýnek bývá označován za pravou ruku Andreje Babiše, přičemž o uplynulém víkendu učinil něco, čím se expremiérovi alespoň v něčem vyrovnal. V areálu kláštera bosých karmelitánů na Pražském hradě si vzal dlouholetou partnerku Martinu.

Obřadu byli přítomni někteří z nejbohatších lidí v Česku, a to nejen expremiér Andrej Babiš. Pogratulovat přišli Faltýnkovi také Pavel Tykač a Jan Dienstl.

I pyšný novomanžel ale nemá hluboko do kapsy, což své ženě prokázal. Blesk u příležitosti svatby připomněl, že pro ni a pro sebe zakoupil byt v pražském Podolí za 25 milionů korun. Luxusní prostor 4+kk má přes 200 metrů čtverečních, náleží k němu sklep a tři parkovací místa. 

Faltýnek se ženil podruhé, čímž se vyrovnal svému šéfovi. Stejně jako bývalý předseda vlády vyčkal s druhou veselkou až do doby, kdy je aktivním politikem.

Babiš si totiž vzal druhou manželku až v létě roku 2017. Monika si počkala, než otce svých dvou dětí dostala před oltář. Stalo se tak po 23 letech vztahu. To Faltýnek tolik neváhal, právě svatba spolustraníka byla před šesti lety jednou z prvních akcí, kde se s Martinou ukázal.

Andrej a Jaroslav: nerozlučná dvojice

Faltýnek je v intenzivním kontaktu s Babišem přes 20 let. V Agrofertu začal působit v roce 2001, tehdy jako ředitel zemědělské divize. Později povýšil na člena představenstva. V barvách hnutí ANO se pak oba muži vydali společně do politiky.

Prostějovský rodák je od roku 2013 nepřetržitě poslancem, v poslední době ale jeho pozice zdánlivě oslábla. Po volbách na podzim 2021 totiž skončil jako předseda poslaneckého klubu ANO. V zákulisí je však stále silným hráčem. 

Témata: Jaroslav Faltýnek (hnutí ANO) Andrej Babiš