Hana Vágnerová se svěřila: Říkali mi, že jsem tlustá! Stala se ze mě anorektička!

Hana Vagnerová 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

11. července 2018 10:14

Anorexie je strašák mladých dívek i dospělých žen. Jednu dobu s ní sváděla boj i herečka Hana Vagnerová (35)! Teď se svěřila, že jednu dobu jedla jen suchary a rajčata!

Hanka se svěřila s tím, že se u ní problémy objevily, když jí bylo 13 let. Spouštěčem nemoci přitom bylo její okolí, které jí tvrdilo, že je tlustá

„Bohužel byla jsem na to citlivější, takže jsem si začala to všechno brát a měla jsem pocit, že nejsem dostatečně dobrá v ničem,“práskla herečka pro iDnes. Nemoc ji pak trápila dlouhé roky.

Až když jí bylo asi 20 let, změnila se situace k lepšímu. Jejím lékem byla láska. Její přítel jí věnoval pozornost a tak se vše obrátilo. „Dostat se z anorexie není vůbec lehké a je to v hlavě. Chce to hodně práce na sobě a na nějaké sebehodnotě, sebelásce,“ vysvětluje teď Hanka.

Anorexii ale herečka nakonec vyměnila za vegetariánství. „Já jsem se stala vegetariánem v době, kdy jsem měla ještě anorexii. Tak jsem vyloučila ze svého jídelníčku v podstatě všechno a maso šlo jako první. Zůstaly mi asi rajčata a suchary,“ vzpomíná. 

Po dalších sedmi letech ale skončila i s vegetariánstvím - a už se k němu nechce vracet. Přiznává totiž, že jí tento životní styl neseděl a že neměla dostatek energie. „Vegetariáni mi říkají, že jsem to neuměla dobře nahradit něčím, což tedy je možné. Ale už se mi to nechce zkoušet,“ má jasno Hana.

Témata: Hana Vagnerová Anorexie Vegetariánské potraviny