Zemřel Dušan Matouš (†60): Populární severočeský herec hrál v seriálech

Dušan Matouš

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

16. června 2023 14:14

České divadlo a TV zasáhla smutná zpráva. Herec Dušan Matouš, který proslul svým působením v divadlech v Mostě a Litvínově, zemřel ve věku šedesáti let. Jeho talent a práce ho však přenesly i do televizních obrazovek, kde si získal uznání ve vedlejších rolích v populárních seriálech, jako jsou Ulice, Krejzovi, Chlapci a chlapi, Modrý kód a Slunečná.

Talentovaný herec, moderátor, redaktor a tiskový mluvčí Dušan Matouš nás opustil ve věku 60 let. Na cestu věčností se vydal minulý týden, ale smutnou zprávu se mostecký magistrát a jeho kolegové z divadla rozhodli oznámit až nyní.

"Miloval divadlo, motorsport a hudbu. Vládl slovem i písmem. Vedení města vyjadřuje upřímnou soustrast rodině a nejbližším přátelům. Čest jeho památce!" napsalo na facebooku vedení Statutárního města Most, pro které Matouš připravoval zprávy i reportáže. Pracoval také jako tiskový mluvčí pro Autodrom Most a připravoval zprávy i pro město Most.

Úmrtí Dušana Matouše zanechalo silný dopad i na divadelní sbory v severních Čechách, kde zanechal nezapomenutelnou stopu. Své umění předváděl po mnoho let v Městském divadle v Mostě a od roku 2017 se připojil k hereckému souboru Docela velkého divadla v Litvínově. Jeho ztrátu vyjádřila i tato divadelní společnost na své oficiální stránce na Facebooku.

"Na naší scéně vytvořil několik krásných rolí a mladým hercům pomáhal s jevištní řečí. Chybíš nám, Dušane, a jsme rádi, že máme už navždycky uchovaný Tvůj hlas v představeních Betlémská hvězda a Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Pozdravuj v hereckém nebi," vzkázali mu kolegové z divadla.

Zapojil se do světa herectví již jako malý chlapec, když si zahrál svou první roli ve filmu Všichni dobří rodáci režiséra Vojtěcha Jasného. Od té doby se postupně etabloval v divadelním a televizním prostředí. Diváci ho mohou znát z řady seriálů, ve kterých představil různé menší role. Mezi ně patří například účinkování v seriálech Chlapci a chlapi, Modrý kód, Krejzovi, Slunečná a také v oblíbeném seriálu Ulice. 

Témata: Dušan Matouš úmrtí