Karel Gott (†80) k lidem opět promluví! Ivana odhalila podstatu VELKÉHO PŘEKVAPENÍ

Karel Gott s manželkou Ivanou na záběrech z filmu Karel 3

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. června 2023 8:28

I více než tři roky po jeho smrti se kolem Karla Gotta stále něco děje. Vdova Ivana před časem slíbila fanouškům další překvapení a v úterý konečně odhalila jeho podstatu. Legendární Slavík k lidem opět promluví.

Gottová prozradila, že v létě dostane autobiografie Má cesta za štěstím rozhlasovou podobu i díky jedné velké technologické novince. "Ještě větší radost mám z toho, že se do některých pasáží podařilo zapojit Karlův hlas vytvořený umělou inteligencí," uvedla vdova na instagramu.

V úterý došlo ohledně projektu k podpisu smlouvy s generálním ředitelem Českého rozhlasu René Zavoralem. "Je to opravdu nebývale inovativní počin a bude to u nás vůbec poprvé, kdy se hlas vytvořený umělou inteligencí takto zapojí do literárně dramatického díla," prozradila.

"Pro načtení knihy jsme spolu s Českým rozhlasem vybrali skvělého herce s příjemným sametovým hlasem - Igora Bareše. Tým, který na přípravách pracuje, velmi důsledně dbá na to, aby bylo vše v souladu s odkazem mého muže," pokračovala Gottová.

Poprvé si posluchači budou moci "umělého" Gotta poslechnout ve čtvrtek 13. července v předvečer jeho nedožitých 84. narozenin. Vybrané díly pak uvede ČRo Dvojka od 14. července. Audiokniha vyjde na podzim.

"Když mě Český rozhlas s nápadem na zapojení Karlova hlasu do audioverze knihy oslovil, nevěřila jsem, že už by to dnešní technologie ve vysoké kvalitě umožňovaly. Doufám, že výsledkem budete nadšeni stejně jako celý tým, který projekt připravuje. A pevně věřím, že z využití umělé inteligence by byl nadšený i sám Karel. Vždy své fanoušky rád překvapoval, fascinovaly ho moderní technologie a inovace," dodala vdova.

Témata: Karel Gott