Eben ve Varech prožil hrozné chvíle! Hollywoodská hvězda mu pořádně zavařila!

Eben, Marek 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. července 2018 10:42

K Mezinárodnímu filmovému festivalu Karlovy Vary neodmyslitelně patří moderátor Marek Eben. Letos se ale pořádně zapotil! Při slavnostním večeru mu totiž herec Tim Robbins, hvězda filmu Vykoupení z věznice Shawshank, sebral jeho scénář!

Letošní 53.ročník filmového festivalu ve Varech skončil. Moderátor Marek Eben ale přiznal, že se při zahajovacím večeru pořádně zapotil!

Americký herec, scenárista, režisér a producent Tim Robbins si převzal Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. Jenže svůj projev měl napsaný na asi pěti nebo šesti listech, které si položil na Ebenův moderátorský pultík!

Háček byl v tom, že na něm měl Eben rozložené scénář k celému večeru. „Teď jsem sledoval s hrůzou, jak se ty jeho listy míchají mezi ty mé,“ prozradil Eben s odstupem několika dnů v rozhovoru pro Radiožurnál.

„Říkal jsem si: on skončí a své papíry tam nechá a já se v tom začnu hrabat a začnu hledat ty své roztroušené listy scénáře. A říkal jsem si, jak vyplním tu dobu, než najdu ten papír. Jediná možnost by byla začít číst ten jeho projev. Na to jsem byl připravený,“ přiznal. Něco takového je prý přímo noční můra každého moderátora!

Jenže nakonec to dopadlo jinak – herec tam papíry nenechal a odnesl i ty Ebenovy! „Takže jsem s hrůzou sledoval, jak mizí podstatná část mého scénáře i s Timem. Naštěstí tam zůstala strana devět, kterou jsem potřeboval,“ dodal moderátor.

Témata: Marek Eben Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV) tim robbins