Den matek slaví celá republika: Připojili se celebrity, i politici

Borhyová, Lucie 5

Autor: Zdeněk Tuhý, stars24.cz

14. května 2023 20:22

Dnešní den patří všem maminkám po celém světě. Oslavují ho nejen všichni v naší republice, ale i v okolních státech. K přáním a děkovným vzkazům se dnes přidali všichni napříč generacemi.

V dnešní době sociálních sítích je již takovou tradicí, pochlubit se fotkou maminek. Dnes tomu nebylo jinak a sociální sítě zahltilo plno fotografií od různých lidí s děkovnými vzkazy svým maminkám. 

Ke vzpomínaní se přidali nejen celebrity, ale dokonce i politici. "Moje jediná, milovaná, která mi dala život a vždy při mě stála a podporovala mě při studiích a v mých koníčcích, abych pak v sedmnácti vylítla z hnízda a šla do světa za svými sny," napsala na svůj instagram Miss World Taťána Kuchařová. Ještě dodala: "Stála jsi při mně v dobrém i zlém. Podržela jsi mě, když jsem to chtěla vzdát a slavila jsi se mnou všechny úspěchy. Byla jsi tu pro mě ve chvílích nejtěžších."

Svoje přání své mamince napsala i stálice Televizních novin Lucie Borhyová. Maminka je někdo, kdo může zaujmout místo kohokoliv jiného. Její místo ale nemůže zaujmout nikdo jiný. Děkuji Ti, maminko moje, za všechno. Miluji Tě. A všem ostatním maminkám přeji krásný Den matek," přidala pod fotografii s maminkou. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Lucie Borhyová (@lucie_borhyova)

Dále nezapomněla popřát ani Agáta Hanychová, která napsala: Děkuju za to, že tu vždy pro mě jsi jako máma ,nejlepší kámoška, vrba, chůva, poradkyně, uklízečka, kuchařka, prostě ve všem a při všem." A přidala se i moderátorka Nora Frydrychová. "Mamko, děkuju, žes mě porodila, a za směr, cos mi dala. I ta flotila jednou bude! Ať žijí mámy," napsala pod svůj příspěvek. 

Mezi celebrity se s přáním na sociálních sítích připojila i předsedkyně Poslanecké sněmovny a TOP09 Markéta Pekarová Adamová, která ve svém vzkazu mamince ocenila i její výchovu, která ji dovedla k samostatnosti. "Tak třeba podílet se na domácích pracích byla u nás doma úplná samozřejmost. Pochopitelně ne vždycky jsem byla nadšená z toho, že musím žehlit, uklízet nebo pracovat na zahradě, ale i když jsem to ocenila až jako dospělá, jsem moc ráda, že tomu tak bylo," napsala politička na instagramu. 

Témata: Markéta Pekarová Adamová