Železného kvůli smrti maminky stáhli z obrazovky! Zaskočit musel jeho kolega!

Železný, Jakub 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. července 2018 10:06

Jakub Železný (45) prožívá těžké chvíle. Před několika dny mu zemřela maminka Marty Davouze (†73). Moderátor České televize prý dokonce dostal volno, aby mohl odjet do Francie, kde česká spisovatelka poslední roky žila.

K výměně na obrazovce prý došlo na poslední chvíli. „Jakub měl v den, kdy jeho maminka zemřela, vysílat Události s Danielou Písařovicovou. Když se zprávu o její smrti dozvěděl, požádal o volno. Místo něj šel na obraz Michal Kubal,“ prozradil Blesku zdroj z ČT.

Železný má prý v plánu odletět do Bretaně, kde jeho maminka žila se svým druhým manželem Joëlem Davouzem. Vdovec už prý rodinu Marty očekává. „Budou zcela jistě vyjednávat o posledním rozloučení. Paní Marta měla vyjádřit přání být pochována právě v Bretani,“ dodal zdroj

Bývalá manželka zakladatele televize Nova Vladimíra Železného (73) trpěla rakovinou. Marta Davouze byla autorkou řady knih, například Loď v Bretani, Zrcadlení či Dům v Bretani. Byla také ředitelkou Centra Franze Kafky a inspirovala i vznik Kafkova pomníku od Jaroslava Róny. Napsala také knihu Vypadni z mýho života, ve které čerpala z vlastních zkušeností, popisovala v ní rozvod s podnikatelem a politikem Vladimírem Železným.

Témata: Jakub Železný Marta Davouze Vladimír Železný