Dojatý Jaromír Hanzlík: Vážně mě rozplakali. Ve Varech mu tleskali ve stoje!

Jaromír Hanzlík dostal ocenění 6

Autor: ČTK, stars24.cz

5. července 2018 20:59 | Aktualizováno: 5. července 2018 21:29

Jaromír Hanzlík dnes v karlovarském městském divadle uvedl film Bloudění. Známý herec v sobotu z rukou Jiřího Bartošky převezme Cenu prezidenta MFF KV za umělecký přínos české kinematografii.

Letos 70letému Hanzlíkovi tleskalo zaplněné hlediště divadla několik minut vestoje. Dojatý Hanzlík se slzami v očích poděkoval divákům za přijetí a poděkoval za přivítání i Marku Ebenovi. "Protože, když taková slova člověk slyší od kolegy herce, tak to u srdce zahřeje," řekl Hanzlík. 

Hanzlík patří desítky let k hereckým stálicím českého divadla, filmu i televize. Svou bohatou kariéru započal již v mladém věku, už osmnácti letech získal v roce 1966 angažmá na přední domácí scéně, Divadle na Vinohradech, kde až do svého odchodu na počátku 90. let vytvořil řadu rolí v inscenacích klíčových her české i světové dramatiky.

V polovině 60. let mu také začaly přicházet i nabídky na první filmové role a díky spolupráci s řadou režisérských osobností šlo o úlohy výrazné. Spolupracoval s režiséry Otakarem Vávrou, Karlem Kachyňou, Ivo Novákem, Jaromilem Jirešem nebo Hynkem Bočanem. Nezapomenutelné jsou jeho role ve filmech Jiřího Menzela, kde ztvárnil svérázné hrabalovské postavy. Oblibu publika si získal i účinkováním v řadě televizních seriálů.

Témata: Jaromír Hanzlík Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)