Lákadlo pro mladé? Zpěvák Adam Mišík chce do politiky!

Adam Mišík 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. července 2018 8:50 | Aktualizováno: 5. července 2018 22:59

Do podzimních voleb do obecních zastupitelstev zasáhne i mladý zpěvák a herec Adam Mišík (21), syn známějšího písničkáře Vladimíra Mišíka! Kandidovat bude za TOP 09.

Pražský TOP 09 představila dalšího kandidáta do komunálních voleb. „Adam Mišík bude na kandidátce pro hlavní město Prahu na 22. pozici. Této významné posily si moc ceníme," potvrdil předseda TOP 09 Jiří Pospíšil pro Týden.

Mišík už stranu v minulosti veřejně podpořil a zúčastnil se i několika debat s občany o fungování hlavního města nebo Evropské unie. Právě jeho upřímný zájem o politiku stranu utvrdily v myšlence, že jde o dobrého kandidáta.

„Sdílí naše hodnoty a proevropské postoje, je vzorem pro mladé lidi," vysvětluje Pospíšil s tím, že Mišík nebude pouze pěknou tváří na billboardy. Adam prý již slíbil, že pokud se dostane do zastupitelstva, bude důsledně hájit zájmy Pražanů!

Otázkou je, jestli se do něj vůbec dostane! Dvacáté druhé místo na kandidátce je totiž samo o sobě prakticky nezvolitelné. Pomoci by mu ale mohlo pomoci takzvané křížkování. Brzy se tedy ukáže, jak moc oblíbený Adam Mišík v Praze je!

O politiku se mladý zpěvák zajímá dlouhodobě. Například v prezidentských volbách vyzýval Mišík na Twitteru své příznivce, aby šli k volbám, a v kampani veřejně podpořil Jiřího Drahoše.

U Mišíků by Adam nebyl prvním politikem. V roce 1990 byl Adamův otec, hudebník Vladimír Mišík, zvolen na dva roky jako poslanec do České národní rady za Občanské fórum.

Témata: Adam Mišík top 09 Praha