Kanyza prozradil, proč zmizel z obrazovek! Peníze prý už nepotřebuje!

Jan Kanyza 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. července 2018 8:33

Herec Jan Kanyza loni na podzim oslavil sedmdesáté narozeniny. Zároveň ale zmizel z televizních obrazovek, kde jsme jej mohli vídat v jednom ze seriálů. Proč se vlastně nechal ze scénáře vyškrtnout?

Kanyza prozradil, že se se dostal do fáze, kdy už nemusí věci dělat za každou cenu. Už má totiž v plánu dělat jen to, co se mu líbí, co ho těší a má pro něj smysl! A na peníze už se ohlížet nehodlá!

Scenáristé ho na jeho žádost ze seriálu vyškrtli a od té chvíle už není, jak sám říká, ničí rukojmí. Cítí se prý už unavený na to, než aby byl součástí toho kolotoče. „Musela by to být opravdu nabídka, která by mě uchvátila, abych ji přijal. Abych nějak honil kšefty, to mě nebaví, čímž ale neříkám, že bych si něco zajímavého rád nezahrál,“ vysvětlil pro magazín Sedmička.

Ale nic se podle něj nemá dělat za každou cenu. „Líbí se mi třeba věci od pánů Stracha nebo Hřebejka. I když mě neobsazují, na jejich filmy se vždy rád zajdu podívat," práskl herec.

Kanyza už nepotřebuje hromadit majetek. Peněz má zřejmě dost na to, aby mohl žít v klidu. Věnovat se tak může tomu, co ho baví – třeba malování. Přesto obrazy prodává jen výjimečně. Jen když narazí na skutečně vážného zájemce.

„Na to mám konečně tolik času, kolik chci, když už se herectví tak nevěnuju. Teď se chystám do jižní Francie, kde mám pár let svůj ateliér, abych dodělal obrazy na výstavy, které budu mít v Hradci Králové a v Brně," prozradil Kanyza.

Témata: Jan Kanyza