Karel Gott (†80) "ožil" ve Volze! Už došlo i na Neckáře, Kubišovou nebo "Lanďáka"

Karel Gott píše autobiografickou knihu 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. dubna 2023 9:39

ČT v neděli večer odvysílala čtvrtý z pěti dílů minisérie Volha, který se odehrává za minulého režimu. Je v něm proto prostor pro ztvárnění reálných osobností. Včera se tak diváci dočkali i Karla Gotta.

O některých celebritách se ve Volze jen mluví, například o Martě Kubišové a Václavu Neckářovi. Pavla Landovského si zase v několika scénách střihl herec Robert Mikluš.

V této roli se objevil i ve čtvrtém pokračování minisérie, ve které Kryštof Hádek v roli řidiče Standy Pekárka jezdí pro Československou televizi. A konečně se mu splnil sen, když ze Slaného mohl do Prahy hodit Mistra.

Tvůrci Volhy s vědomím toho, jak spousta lidí Gotta vnímá, zvolili důmyslný přístup. Moc totiž nemuseli řešit podobu herce se zpěvákem, poněvadž se jej rozhodli snímat v situacích, kdy mu není vidět do obličeje.

Slavík se na záběrech prodírá houfem fanoušků, pak jde zády ke kameře k autu, do kterého usedá. V potemnělém voze sedí na zadní sedačce, takže mu divák opět nevidí do tváři. Zazní ovšem Gottův hlas, protože řidič Standa se s ním dá do řeči.

Témata: Karel Gott Volha (seriál)