Tereza H. promluvila: Drsná zpověď o šikaně v pákistánském vězení!

Tereza Hlůšková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2023 18:18

Tereza H., která byla v roce 2018 zatčena na pákistánském letišti kvůli údajnému pašování drog, neprožívala ve věznici Kot Lakhpat zrovna příjemné chvíle. Ve svém nejnovějším videopříspěvku na platformě HeroHero popsala, jak ji bachařky zpočátku šikanovaly.

Tereza byla v Pákistánu odsouzena k osmi letům a osmi měsícům ve vězení, nakonec si včetně vazby odseděla "jen" čtyři roky, než ji soudy prohlásily za nevinnou a poslaly zpět domů.

Nyní se se svými fanoušky na platformě HeroHero dělí o ne zrovna příjemné zážitky, které v Pákistánu zažila. A jedním z nich jsou i první dny ve věznici Kot Lakhpat.

"Ta vedoucí, co tam seděla, na mě byla tak hnusná. Byla to už od pohledu kráva," uvedla Tereza s tím, že když prohlásila něco v urdštině, ostatní holky se začaly smát a já bylo jasné, že ji pomlouvají. "Nevěděla jsem, co mám dělat, tak jsem tam stála jako tvrdé Y," pokračuje ve svém vyprávění.

Další nepříjemný zážitek přišel ve chvíli, kdy jí dozorkyně vysypaly igelitky na podlahu a nutily ji plazit se po zemi, aby si mohla své věci posbírat. "Šla jsem na kolena, sbírala jsem si věci a ony se mi smály," svěřila se Tereza.

Podle ní jí také častovaly slovy, o nichž později zjistila, že jsou nelichotivými výrazy pro lehké ženy. Tereza přiznala, že se jí v takových chvílích chtělo brečet, snažila se ale šikanu ze strany bachařek vydržet.

Nakonec si ve věznici s některými lidmi vybudovala dobré vztahy a následné měsíce pro ni minimálně z tohoto pohledu byly jednodušší, ale situaci, při nichž je člověk po nástupu do věznice v úplně cizí zemi šikanován dozorci, by zřejmě nechtěl zažít nikdo.

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu