Kašlou na sebe, mají pivní pupek a do filmů lezou pořád ti samí! Producentka zúčtovala s českými herci

Muži

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2023 14:38

Čeští herci mají zásadní problém. Na rozdíl od svých slovenských kolegů nevypadají jako muži, nedbají o sebe a ve filmech se objevují pořád ti stejní. Naopak slovenští herci o sebe dbají a snaží se vypadat skvěle.

Producentka a castingová režisérka Maja Hamplová přiznává, že v českých mainstreamových filmech se objevují stále ti stejní herci. Po pandemii se podle ní ale ukázalo, že ani slavný herec negarantuje návštěvnost. "Uvolnil se tlak na to, že tam musí být někdo známý," řekla Českému rozhlasu.

Všímá si ale tendence tvůrců obsazovat nové lidi a hledat jiné cesty. Problém však spatřuje v tom, že čeští herci se o sebe nestarají. "Máme v Čechách spoustu skvělých pivních chlapů, herců, kteří o sebe moc nedbají. To taky přináší skvělé možnosti k obsazování," uvedla s tím, že horší je situace v případě, kdy je zapotřebí do filmu obsadit muže, co vypadá skutečně jako muž.

Naopak na slovenských hercích Hamplová oceňuje, že přináší obraz "opravdových chlapů", který v Česku chybí. "Vím, že třeba ve slovenském národním divadle jdou herci o pauze cvičit a hecují se. Když jsme natáčeli s Milanem Ondrikem, tak si s sebou vzal kolo a vyrazil na něm do Tater. Slovenští herci se na roli připravují přes zevnějšek a hodně na sebe dřou. Čeští herci tolik ne," uvedla.

Témata: herci Lidé Muži