Česko si připomene Karla Černocha! A hned čtyřikrát

Jiří Wimmer a Karel Černoch

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. dubna 2023 11:59

Zpěváka Karla Černocha připomenou letos hned čtyři koncerty s jeho dcerou Terezou Černochovou. Poctu mu přijdou vyjádřit i další hudebníci, jako Michal Prokop nebo Helena Vondráčková.

Zpěváci Tereza Černochová, Michal Prokop, Ondřej Ruml, Matěj Ruppert, Peter Lipa, Bára Basiková, Leona Machálková, Helena Vondráčková a Marie Rottrová, za doprovodu B-Side Bandu zazpívají  nejznámější písně z repertoáru české hudební legendy.

Série koncertů, která má připomenout jeho nedožité 80. narozeniny, odstartuje 10. října v Hradci Králové. 11. října proběhne koncert v Ostravě a o dva dny později v Brně. Závěrečný koncert se uskuteční v Praze 1. listopadu.

"Těšit se můžete na legendární chytlavé Zrcadlo, mnohými považované za absolutně největší hit z repertoáru Karla Černocha, protestní Píseň o mé zemi, která zpěvákovi kromě uznání vynesla i roky perzekucí ze strany komunistického režimu, Popelky, Správnej džob, Ona se brání, Tržnice světa nebo Jabloň ví, kdy má kvést a mnoho dalších," uvedl na svém webu B-Side Band.

Karel Černoch zemřel v roce 2007 po dlouhém boji s rakovinou tlustého střeva. "Táta odešel příliš brzy. Jeho písně a hlas sameťák si připomínám téměř denně. Byl jedinečný. A proto bych ho ráda připomenula společně s hosty, kteří s ním spolupracovali, kamarádili nebo se jím inspirovali," tvrdí zpěvákova dcera Tereza.

Témata: Karel Černoch