Felix Slováček oslaví narozeniny ve velkém! Mrzí ho, že u toho nebude Gott

Felix Slováček 3

Autor: stars24.cz, ČTK

21. dubna 2023 19:09

Muzikant Felix Slováček i po 60 letech na hudební scéně stále považuje chvíle, kdy se postaví před kapelu, za svátek. Své blížící se 80. narozeniny oslaví v úterý 2. května na koncertě s řadou hostů v pražské Lucerně. Zároveň vychází dvojalbum Příběhy lásky s jeho nahrávkami z let 1970 až 2023. Slováček to uvedl v rozhovoru s ČTK.

"Nejraději bych na jevišti stál pořád. Ale není to jednoduché. Dříve jsme zahráli a dostali jsme za to peníze. Dnes musíme sehnat peníze, abychom si mohli zahrát. Přesto je to s muzikou nádherný život," řekl známý klarinetista a saxofonista, který se narodil 23. května 1943.

Pro svůj narozeninový koncert si zlínský rodák vybral Velký sál Lucerny, kde mnohokrát vystupoval. Například jako člen Orchestru Ladislava Štaidla, který doprovázel Karla Gotta. "Lucerna je nádherný sál a má svoje obrovské kouzlo. Nedivím se, že tam chtěli hrát i různí světoví interpreti," podotkl Slováček.

Se Slováčkem v Lucerně vystoupí téměř 30 hostů. S mnoha z nich v minulosti spolupracoval. Oslavenec je nechal vybrat, co by si chtěli zazpívat a zahrát. "Většinou jsou to moji souputníci jako Helena Vondráčková, Marie Rottrová, Jirka Korn nebo Petr Janda, ale i mladší umělci. Mrzí mě, že už tam nebudou moci být Karel Gott, Eva Pilarová, Ladislav Štaidl nebo Hana Zagorová, kterým alespoň mohu poslat pozdrav do hudebního nebe," sdělil.

Mezi vystupujícími hosty budou také Slováčkovy děti - Felix Slováček mladší a Anna Julie Slováčková. "Mám radost, že jablka nepadla daleko od stromu. To mi dělá radost. Anička je velice pilná, natočila už dvě cédéčka, která zkomponovala a otextovala, má úspěchy i jako muzikálová herečka. Felix je vynikající klarinetista a a navíc v současné době v Hudebním divadle Karlín diriguje představení Sněhová královna a Alenka v říši divů," konstatoval Slováček.

Témata: Felix Slováček