Štefan Margita: Co dnes dělá a jak se mu daří?

Štefan Margita 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. dubna 2023 19:35

Od smrti legendární české zpěvačky Hany Zagorové uplynulo více než šest měsíců. Jak se dnes má a co dělá vdovec Štefan Margita?

Ačkoliv pro něj první týdny a měsíce musely být těžké, zpěvák se vrátil do pracovního procesu. Vyrazil si dokonce na dovolenou do španělské Málagy, přístavního města na jihu Pyrenejského poloostrova. I když se pěvec už po smrti manželky vydal do zahraničí dříve, jejich oblíbenému místu se dlouho vyhýbal.

Po velikonočním odpočinku se také vrátil zpět do pracovního procesu. Jak dokládají snímky na jeho Instagramu. "Jak jistě víte, tak už několikátý den trávím čas natáčením nového alba. Tentokrát to bylo pod dohledem Supraphonu - Vladana Drvoty a Michala Máky, který je autorem skvělého nápadu natočit album lidovek. “Rež, rež, rež” vyjde letos na podzim a bude to bomba," napsal zpěvák!

Jak vidno, tak navzdory jistě stále čerstvé ráně nezahálí a myslí na své fanoušky, podobně jako to měla právě Hanička Zagorová.

Ta zemřela ve věku 75 let loni v srpnu. Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Zagorová patřila už od druhé poloviny 60. let k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka.

Za svoji kariéru nazpívala Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Pak pro ni Karel Vágner sestavil na přelomu let 1972/1973 doprovodný orchestr. Vystupovala s Michalem Prokopem, Petrem Rezkem, Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem.

Témata: štefan margita