Olympic slaví 60 let! Přidal se i Michael Kocáb!

Petr Janda, poslední zakládající člen Olympicu, oslaví letos ve skupině 55 let

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. dubna 2023 18:08

Michael Kocáb v pražské Malostranské besedě pokřtil zpěvník s 60 písněmi kapely Olympic. Akce byla součástí oslav 60 let legendární kapely. Jejich součástí je také turné s podtitulem Vlak, co nikdy nestaví, které Olympic zahájil ve vyprodané pražské Lucerně loni 18. listopadu.

"Miluju desku Želva. Písně Petra Jandy se dají hrát i u táboráku, kde se jejich kvalita prověřuje. Desky a cédéčka možná zmizí, ale noty jsou věčné. Hudba by měla přežít v notách," uvedl Kocáb.

Zpěvník, který sestavil lídr kapely Petr Janda, obsahuje abecedně sestavené písně od úvodní Agáty až po závěrečnou Želvu. Jako bonus přináší fotografie obalů alba všech sestav skupiny.

Vedle zpěvníku v Malostranské besedě pokřtili také knihu Olympic 60. Janda připomněl, že se chystá dotisk publikace Dávno z roku 2011, která vyjde pod názvem Dávno plus.

Členové Olympiku na turné dávají najevo, že nechtějí jen vzpomínat na minulost. Vedle starších hitů jako Osmý den, Dynamit, Želva nebo Jasná zpráva je součástí programu například píseň Pálím tvář z jejich zatím posledního alba Kaťata z roku 2020. "Pojďme se domluvit, že slavíme šedesátku a těšíme se na oslavy sedmdesátky," řekl bubeník Martin Vajgl.

Témata: Skupina Olympic Michael Kocáb