Bolek Polívka na nové adrese: Co řekl k chystanému přesunu divadla?

Bolek Polívka 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. dubna 2023 20:02

Divadlo Bolka Polívky čeká jubilejní třicátá sezóna, soubor to přitom nemá jednoduché. Na staré adrese se totiž objevily potíže, takže se rychle řeší stěhování na novou. Jak to momentálně vypadá?

Soukromé Divadlo Bolka Polívky nyní sídlí v městském domě na Jakubském náměstí, střecha sálu však potřebuje opravu. Kvůli tomu hledá město pro divadlo náhradní prostor. Jednou z možností je Bakalův sál. 

K této variantě už se vyjádřil i sám Polívka. "Pokud se podaří zvládnout stavebně-technické úpravy, prostory by nám vyhovovaly," prohlásil včera pro ČTK.

Divadlo by mohlo teoreticky využívat dosud prázdný sál, ve kterém je 300 polstrovaných sedaček, stejně jako přilehlé prostory foyer, menší sál a kancelář. Celý prostor je potenciálně přístupný ze dvou stran - buď z haly polikliniky, anebo z druhé strany od školy a kavárny.

Sál Břetislava Bakaly v Brně je napojený na moderní topení a vzduchotechniku, odpadl tak hlavní důvod jeho dlouhodobého uzavření. Podle správce má také nové osvětlení. Pro budoucí využití zbývá dořešit například lepší zatemnění oken. V sále také není jevištní ani projekční technika.

Témata: Boleslav Polívka