Jiří Bartoška je v jednom kole: Proč nemá rád festivalové večírky?

Jiří Bartoška 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. července 2018 19:09

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech, který se letos koná již po třiapadesáté, je v plném proudu. A jeho prezident a herec Jiří Bartoška (71) je i přes svůj věk v jednom kole a rozhodně si jen tak neoddychne!

Bartoška v těchto dnech prožívá nejnáročnější období v roce! Už několik týdnů je v jednom kole, účastní se jedné schůzky za druhou a navíc musí povinně musí chodit na večírky, které se často protahují dlouho do časných ranních hodin!

Herec, který před několika lety porazil rakovinu mízních uzlin, ale poukazuje na to, že tohle všechno patří k jeho povinnostem. „Večírky k tomu patří. Festival ze třiceti procent financuje stát, ze sedmdesáti procent máme soukromé peníze a ti lidé se za to chtějí odprezentovat," řekl Bartoška magazínu Sedmička.

Připomněl ale také, že festival pořádá za celou dobu trvání pouze dva večírky - zahajovací a zakončovací. Ty si ale herec jinak zvlášť neužívá. „Nechodím na ty party rád. Má to nevýhodu, protože si vás všichni nárokujou. V tom okamžiku je ten den pro mě hektickej a schizofrenní,“ popisuje Bartoška negativa podobných akcí.

„Obdivuju ty mladé holky, co se nechávají fotit, jak se pořád dokážou usmívat. Já si ráno zalakuju úsměv a jdu do toho, i když  se to snažím limitovat," dodal Bartoška.

Témata: Jiří Bartoška Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (MFF KV)